A fa az egyik legősibb és még mindig az egyik legegészségesebb építőanyag. Nem véletlenül választanak egyre többen faházat otthonuknak.

Napjainkban, amikor a műanyag és vegyipari termékek dömpingjét éljük, egyre nagyobb az igény a természetes anyagok iránt. Kezdünk felébredni, hogy a modern kor vívmányai sajnos sokszor milyen egészség- és környezetkárosító hatással bír. 

Már szinte irigyeljük őseinket, akik nem ismerték mindezeket a vegyipari termékeket és akik fa-, kő- vagy vályogházban élték le életüket.

A régen használt építési technikákat jól ötvözve a modern kor kutatásaival - ami alatt az egészségi- és környezeti szempontú fejlesztéseket értjük - kiküszöbölhető a káros anyagok használata. 

Itt az idő, hogy az építésben is áttérjünk az egészségtudatosságra!

Aki faházat épít, azt is megválogatja, hogy milyen felületkezelést kapjon a ház kívül-belül. Ugyanis, ha a fát nem hagyjuk lélegezni, lezárjuk felületét,  a fa nem tud otthonában tovább élni, nem tudja betölteni azt a szerepét, amit elvárunk tőle. Ezért nagyon fontos, hogy a felületkezelésnél használt anyagok is jó minőségűek, lehetőleg természetes alapúak legyenek, amelyek segítik a fának ezen tulajdonságát megőrizni.

A Natural termékek alapjai ősi receptúrák. Ezek továbbfejlesztéséből jöttek létre azok a termékek, amik megfelelnek a mai egészség- és környezettudatos ember elvárásainak.

Most lássuk, hogy mit is ajánlunk egy faház külső-belső felületkezelésére:

log 574485 1920    Kültér:

Kültéri fa felületek ismert felületkezelője a lazúrfesték.

A Natural Lazúrfestéket több okból is bátran ajánljuk:

  • alapozó nélkül használható
  • beszívódik a fába, később nem hámlik a felület
  • kiadós és könnyen felhordható akár szórással is
  • 20 féle színben kapható
  • kiváló eredményt ért el az Ökoteszt megmérettetésén
  • természetes alapanyagokból áll

A Natural Extra kültéri vízálló és UV szűrővel megerősíthetjük azokat a Lazúrfestékkel festett fafelületeket, amelyek időjárásnak erősen kitett helyen vannak. Ilyenek például a fából készült oromfalak, kerítések stb. Növeli az UV védelmet különösen a világos színeknél.

A Natural Teraszolaj kültéri fa járófelületekre, teraszokra ajánlott olaj.  4 féle színben kapható, természetes anyagokból áll.

 

Beltér:

Elsőként a beltéri faanyag védelmére - rovar és penész ellen - kínál megoldást Natural Impregnáló olaj B elnevezésű termékünk.

 

A Natural UV Blokkoló egy olyan beltéri használatra alkalmas lazúrfesték, amellyel egy színtelen természetes védelmet adunk a fának az UV sugárzás ellen.

A fa elszíneződése, sárgulása - az UV sugárzás hatására - mindennapos jelenség.  Mindez megelőzhető ezzel a természetes alapanyagú festékkel.

 

Beltéri fafelületekre, mint például mennyezetekre, oldalfalakra megoldást jelenthet a Natural Méhviasz Balzsam Aqua.  Ez egy 17 féle színben kapható víz bázisú, beltéri fa festék természetes összetevőkből, amely gyorsan szárad és egy selymes felületet képez. A színek egymással keverhetőek, így bármilyen tetszőleges szín kikeverhető. Ez a festék hobbi bútorfestésre is alkalmas.

 

Beltéri fa járófelületekre (parkettára, hajópadlóra, svédpadlóra, parafára) a Natural Parketta- és hajópadló olaj használata alkalmas, amennyiben színtelen felületet szeretnénk. Az Ökoteszt által ez a termék is kiváló minősítést nyert. 

A színes fa járófelületek elérésére alkalmazhatjuk a Natural Színezett olajat, amely öt féle színben elérhető, köztük a most divatos fehér, szürke és az egészen sötétbarna antik. Ez az olaj fabútorok színezésére is alkalmas.

A járófelületek erősítése céljából (a nagyon igénybevett felületeken) javasolt a Natural Finish olaj használata, amely még a Natural Parketta- és hajópadló olajnál is keményebb, ellenállóbb felületet képez.

 

A beltéri nyílászárók kezelhetők Natural Kemény bútorolajjal, amely egy színtelen felületet eredményez.

 

Ne feledd: lakk helyett olaj!

Az olajozott felületeket a későbbiekben is sokkal könnyebb javítani, a kisebb sérüléseket eltüntetni, mint a lakkozottat.

Pin It